Valga vallavalitsusel on inimeste murede tõrjumise kõrval küpsenud plaan teha 1:0 ka hätta sattunud loomadega.

Lemmikloomade varjupaik on tegutsenud maakonnas ainsana juba 17 aastat ja selle toetamist ühekordsete või püsiannetustega peavad oluliseks paljud inimesed nii Valgamaal kui mujal Eestis, mina nende seas. See võimaldab mitte üksnes päästa elu ja tervist (nii loomadel kui inimestel!), vaid ka anda uus võimalus koduta jäänud loomale, kes ise ei saa enda heaks midagi teha. Eks inimeste aitamisega ole ju samuti – ikka toetame neid, kes muidu toime ei tule. Ja ühtviisi on see ka kohaliku omavalitsuse vastutusel.

Kui seni sai varjupaika majandav MTÜ vallalt lepingu alusel baastasu töötajate tasustamiseks, siis kuu aja pärast tuleb tegevus lõpetada, kuna uut lepingut pole sõlmitud. Kuuldavasti plaanib vallavõim hakata teenust ostma hoopiski kaugemalt Tartust, uuritud on võimalusi ka Võrust ja Viljandist.

Kujutlegem aga näiteks vanainimest, kelle koer on jõudnud kusagile 80 km kaugusele varjupaika – kuidas see memm või taat peaks oma lemmiku sealt ära tooma? Või mis saab nendest „ülearustest” kutsikatest ja kassipoegadest, keda raha säästmise eesmärgil on seni alatihti varjupaiga ukse taha sokutatud? Head Valgakad, mul on teile soe soovitus- edaspidi  võite kõik kiisupojad ja hulkuvad koerad viia otse Valga vallavalitsuse ukse taha! Puiestee 8, Valga linn.

Loomade hoidmise-ravimise kõrval tegeleb varjupaik ka operatiivselt väljakutsetega. Kuidas hakkab see siis toimuma, kui abi peaks tulema Tartust? Mis saab juba vabatahtlike rahadega tehtud investeeringutest? Või kes hakkab hoidma edaspidi kontrolli all tänavakasside kolooniaid, milles viimaste aastate pingutused on lõpuks märgatava positiivse tulemuse andnud. Küsimusi on rohkem kui vastuseid! Arvestades, et varjupaik saab mitusada väljakutset aastas, ei kujuta nende tegevuse lõpetamist Valgas ettegi.

Valga vallavolikogu liikmena olen olukorrast täiesti hämmingus ja minuni on jõudnud palju küsimusi ka vallakodanikelt. Esitan vallavalitsusele arupärimise ja kindlasti jagan infot ka teiega!

Comments are closed.