Allain Karuse kirjutab:

Valga võimuliidus ei tunta vennaarmu, isegi mitte jõuluajal.

Nagu juba varasemast teada, julges mõni Valga 2.1 liige kritiseerida otse ja ausalt omaenda valimisliidu ja vallavalitsuse halba tööd. Kättemaksu ei tulnud kuigi kaua oodata. Äsjasel vallavolikogu istungil loeti krooniks kõigele ette umbusaldusavaldus volikogu aseesimehele. Kusjuures see tuli enneolematul moel omaenda valimisliidult! Ka põhjendus umbusaldusele oli uskumatu: „poliitiline olukord on muutunud”. Kuigi kõik teavad, et põhjuse andis hoopis tõe väljaütlemine.

Üldse pakkus see viimane volikogu istung palju omapärast. Juba jõuti tutvustada uut volikogu aseesimeest ja vallavalitsuse liiget EKRE ridadest. Küsimusele, milliseid oma valimislubadusi saavad nad nüüd koalitsiooni võetuna ellu viia, ei olnud neil aga vastuseks midagi öelda. Sest juba eelmisel koalitsioonil olevat olnud kõik samasugused lubadused ja eesmärgid kui EKRE-l. Nüüd jääb küll täiesti arusaamatuks, mille pärast siis EKRE oravate ja sotsidega nii hirmsasti Toompeal sõdib.

Vallavõimu töökultuur on langenud juba alla nulli. Vallavanem näiteks ei suvatse osa võtta komisjonidest ega vastata volinike küsimustele. Kui talt uuriti, millal saavad lapsed lõpuks kasutada  Priimetsa kooli spordisaali, siis teatas Rogenbaum, et inventari hange on välja kuulutatud ja vaadake ise hangete registrist järele. Revisjonikomisjon ootas teda aga asjata, sest vallavanemal polevat maal olnud internetti!

Tegelikult oleks juba ammu aeg loobuda koroonapandeemiaga tulnud kommetest ja hakata saadikuid istungiteks kokku kutsuma. Tahaks loota, et uus aasta toob Valga võimukoridoridesse mõne muudatuse ka paremuse poole.

Comments are closed.